De kracht van Verbonden Ademen
De helende transformerende ademsessie

Verbonden Ademen helpt je om angsten, oude pijn, spanning en negatieve overtuigingen los te laten. Je leert om beter om te gaan met spanning en emoties  en te leven vanuit wie je werkelijk bent. 

Verbonden Adem, de naam zegt het al, verbind je de in- en de uitademing aan elkaar. Het is een ademtechniek en geen normale manier van ademen die je de gehele dag door wilt en kunt uitvoeren. Verbonden Ademen is een therapeutisch en proceswerk. Tijdens een sessie adem je voortdurend actief in en uit, zonder pauzes. Tijdens de sessie staat alles in het teken van jou en de gehele sessie wordt hierop afgestemd .

Bij Verbonden Ademen, ook wel Transformational breathing genoemd, ligt de nadruk op het snel inhaleren van veel zuurstof. Dit heeft na een tijdje ook invloed op je spieren die strak kunnen gaan staan. Ook dit is geen probleem en levert geen risico’s op. Zodra je stopt met het snelle ademhalen, ontspant je lichaam zich volledig en voelt je lichaam weer normaal aan. De uitwerking van veel soorten ademhalingsoefeningen zit hem in het eindresultaat als je stopt met de oefening. Je lichaam is tijdens het ademen tot rust gekomen en voorzien van een flinke hoeveelheid zuurstof.

Je begint een privésessie met een korte en krachtige afgestemde intake zodat je weet waarvoor je wil gaan ademen en wat je wil loslaten. Nadat wij samen de affirmatie hebben opgesteld, gaat de sessie van start.

Een sessie duurt gemiddeld 90 minuten.

Ademcoaching Monique BeulinkWat gebeurt er tijdens een verbonden ademsessie?
Met een verbonden demhaling open je als het ware je ademhalingssysteem. Je krijgt meer zuurstof binnen dan normaal, wat van alles losmaakt in je hoofd en lijf. Er kunnen emoties, angst of oud zeer loskomen. De magische sleutel is dat je deze accepteert door er simpelweg doorheen te ademen. Je kunt erop vertrouwen dat ik de gehele sessie bij je ben en dit begeleid. Zo ontdek je dat er niets gebeurt tijdens het emoties toelaten. Emoties duren maar 25-90 seconden. Ze zijn er en ebben ook weer weg. Net zoals een golf het strand opspoelt en even later weer verdwijnt.

De uitwerking van ademen verschilt per persoon. Bij de meeste ademhalingsoefeningen ontvangt je lichaam meer zuurstof dan het gewend is waar je lichaam op zal reageren. Een eerste reactie die al snel optreedt, is dat je een duizelig gevoel krijgt. Dit is niet erg en trekt vanzelf vaak net zo snel weer weg als je lichaam gewend raakt aan de grotere hoeveelheid zuurstof die het binnenkrijgt. Zuurstof is helend van aard waardoor de toename ervan in je lichaam zorgt dat je het zelfhelend vermogen van je lichaam aanspreekt.

Loslaten en confrontatie
Ademen is omvattend en laat zien hoe wij ons voelen en hoe we in het leven staan.. Een verkeerde ademhaling kan heel wat (fysiek en emotioneel) gevolgen hebben. Afhankelijk van de ademhalingsoefening die je uitvoert, kan een ademsessie intensief en confronterend zijn en van alles losmaken op emotioneel en fysiek gebied. Tijdens een sessie is er geen ruimte voor controle en nadenken, waardoor het tegenovergestelde gebeurt: je gaat loslaten en schakelt volledig over op je gevoel. Het is dan ook niet gek als er allerlei (diep liggende onbewuste ) emoties naar boven komen die een scala aan uitwerkingen kunnen hebben van huilbuien tot lachbuien of diepe inzichten die je nog nooit eerder hebt gehad. Geef je emoties de ruimte om er te zijn, dit is namelijk een onderdeel van een herstelproces. Weggestopte emoties die onderdeel zijn van een gebeurtenis in je leven vormen in veel gevallen de oorzaak van een bepaalde klacht of aandoening.

Wat gebeurt er na een ademsessie?
Bij een ademsessie is er ook  tijd om het ‘after effect’ te voelen. Vaak wordt het gevoel tijdens dit moment als euforisch omschreven: je voelt je rustig, gelukkig en energiek.
Nadat we de sessie afsluiten, is het fijn om een tijdje dicht bij jezelf en je lichaam te blijven. Dit betekent dat het fijn kan zijn om je even af te sluiten van externe prikkels zoals je telefoon of drukke plekken. Op deze manier kun je nog een tijd lang ‘na voelen’ wat de sessie voor invloed op je lichaam en geest heeft. Het is geheel afhankelijk per persoon wat het effect op je lichaam of klacht(en) is na één sessie. Bij sommigen is één sessie al enorm effectief terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben. Uiteindelijk is een goede ademhaling gedurende het dagelijkse leven een van de krachtigste resultaten die je kunt nastreven.

Ademcoaching sessie Den Haag

Ademsessies zijn een ontdekking. Een reis; van het hoofd naar het hart.
Je bent van harte welkom om kennis te maken met de magische kracht van (verbonden) ademen.

Share this: